Ρεν: Ισχυρή στήριξη από την ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI

Την ικανοποίησή του για την «ευρεία, εθελοντική συμμετοχή» των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη αλληλεγγύης, από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας.

«Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύει την ισχυρή στήριξη που υπάρχει ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στο μέλλον και συμβάλλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Όλι Ρεν και συνεχίζει: «Πράγματι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας να επανακτήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της στοιχείων και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο επίτροπος Ρεν υπογραμμίζει, επίσης, ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τη δέσμευσή τους προς το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και προς την «αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των πολιτικών που περιλαμβάνει» και καταλήγει:

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Επιτρόπου, Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος χαρακτήρισε «εντυπωσιακή επιτυχία» την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).

Ερωτηθείς για το πότε θα δοθεί η τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι όλα θα γίνουν «βήμα - βήμα», υπενθύμισε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr