Κατάλογος μαρτύρων για το έλλειμμα του 2009

O Χρήστος Πρωτόπαππας θα είναι πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, όπως αποφάσισαν τα μέλη της κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίασή της.

Η επιτροπή κατάρτισε και των κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση. Εντός της εβδομάδας θα εξεταστούν ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου και ο πρώην Μαν. Κοντοπυράκης.

Θα κληθούν ακόμη, ο νυν γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης και ο πρώην Γ. Σιδηρόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Λογοθέτης και το μέλος Ζ. Γεωργαντά. Επίσης, 3 μέλη του Σώματος Ορκωτών Εμπειρογνωμόνων και 2 μέλη της γενικής γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής.

Σε ότι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, θα κληθούν οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου, καθώς επίσης, και οι Φ. Σαχινίδης και Ν. Λέγκας.
 
Ακόμη, θα κληθούν Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Ξενογιαννακοπούλου για τα ελλείμματα των νοσοκομείων και η Φ. Πετραλιά και Α. Λοβέρδος για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Θα ζητηθεί να καταθέσουν ακόμη, ο ευρωπαίος επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο Γερμανός πρόεδρος της Eurostat Βάλτερ Ράντεμάχερ και αρμόδιος της Eurostat για την Ελλάδα.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων θα ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη .
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου