Θ. Πάγκαλος: Κείμενο πολιτικού προβληματισμού για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θέμα ένα κείμενο πολιτικού προβληματισμού που συνέταξε με αφορμή τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος.

Στο κείμενο διατυπώνονται θέσεις και προτάσεις για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, η συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην ξεπερνά το 3%, ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης, αλλά και η θέσπιση κατώτατου ορίου σύνταξης για όλους.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επαναλαμβάνει την πάγια θέση του η εκλογή προέδρου να γίνεται από τη βάση.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Νεολαίας του κόμματος, συμπληρώνουν το κείμενου του κ. Πάγκαλου με παρατηρήσεις. Οι λεγόμενοι «Νέοι Μεταρρυθμιστές» του κόμματος διατυπώνουν επίσης τις θέσεις τους.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, μετά τη συνάντηση ανέφερε πως «η συζήτηση είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες συζήτησαν μεν τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν σε συζήτηση για πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρεία του Κινήματος».

Η κ. Περλεπέ συμπλήρωσε πως υπήρξε συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργούν η Βουλή και τα κόμματα, καθώς και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Μπετενιώτης, καθώς και οι βουλευτές Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν.
Πηγή: skai.gr