Ξεχωριστά πορίσματα για τους πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Ξεχωριστά πορίσματα για κάθε μία από τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην λίστα του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά βουλευτές, συγγενείς τους και πρώην βουλευτές που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες».

Το κάθε πόρισμα θα αφορά συνολικά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων ενώ ζητήθηκε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα το «πόθεν έσχες» του Ισίδωρου Κούβελου.

Ο Ευάγγελος Αργύρης εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα έχει στα χέρια του το πόρισμα για τον κ. Κούβελο, αφού προηγουμένως δοθούν οι γραπτές εξηγήσεις που του έχουν ζητηθεί.

Παρότι ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες» απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, διευκρίνισε ότι όπου διαπιστωθούν παρατυπίες θα υπάρξει δημοσιοποίηση των στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων.

Σε ότι αφορά πάντως τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα διαπιστωθούν παρατυπίες, ο κ. Αργύρης είπε ότι από το νόμο δεν μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία των ελεγχομένων, ωστόσο αναμένεται να ενημερώσει τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου