ΝΔ και ΚΚΕ δεν συμμετέχουν στην εξεταστική για το έλλειμμα

Χωρίς τη ΝΔ και το ΚΚΕ συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και των στατιστικών στοιχείων και αύριο, Πέμπτη, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά.

Μετά την απόφαση της ΝΔ να μην συμμετάσχει στην επιτροπή, και το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί βουλευτής του στις συνεδριάσεις καθώς εκτιμά ότι η εξεταστική επιτροπή έχει εξαρχής ως αποστολή να συσκοτίσει και να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει.

Έτσι η επιτροπή συγκροτείται από 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι οι κύριοι Στάθης Κουτμερίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπουτσής, Χρήστος Πρωτόπαππας, Παναγιώτης Ρήγας, Μανώλης Στρατάκης, Δημήτρης Τσιρώνης και Ελπίδα Τσουρή, τον Θανάση Πλεύρη από το ΛΑΟΣ, το Δημήτρη Παπαδημούλη από του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις εκπροσώπους των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι όλοι τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αφού πρόκειται για τους πρώην βουλευτές του κινήματος κυρίους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Οδυσσέα Βουδούρη, Ηλία Θεοδωρίδη και Θόδωρο Παραστρατίδη.

Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να είναι ο Χρήστος Πρωτόπαππας ενώ η επιτροπή καλείται να καταθέσει το πόρισμά της στις 23 Μαρτίου.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου