Λ. Κατσέλη: Υπάρχει πολιτικό κενό στη χώρα

«Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η διαγραφείσα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βουλευτής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη εμμέσως στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κομματικού σχηματισμού.

«Από τη μια μεριά υπάρχουν οι δυνάμεις που λένε ‘ναι’ σε όλα, και από την άλλη κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που λένε ‘όχι’ σε όλα. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα» ανέφερε, συγκαταλέγοντας εμμέσως το ΠΑΣΟΚ στα κόμματα που λένε «ναι» σε όλα.

Έκανε επίσης λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης καινούριου πολιτικού πλαισίου: «Στο καινούριο πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγές στον διοικητικό μηχανισμό» υπογράμμισε.

Η πρώην υπουργός δήλωσε ότι μετεκλογικά θα ήθελε κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, αλλά με μια Αριστερά που δεν θα φοβάται να κυβερνήσει.

Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μεγάλη διάσπαση εκ των άνω ο ακρωτηριασμός του 1/4 της ΚΟ».

Χάθηκε η επαφή με τον κόσμο, αυτό ήταν το πιο ουσιαστικό. Το ΠΑΣΟΚ έγινε όλο και περισσότερο κυβερνητικό - εξουσιαστικό κόμμα» είπε.

Για το «λεφτά υπάρχουν» ανέφερε ότι ελέχθη με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ και αφορούσε τις πηγές χρηματοδότησης του ελλείμματος το προϋπολογισμού.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε
δε, ως αστείο το ενδεχόμενο της άφιξης 160 γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα για το φορολογικό. Δεν είναι λύση οι εφοριακοί λύση να γίνει η Ελλάδα όλη μία ΔΟΥ με διασύνδεση των εφοριών μεταξύ τους» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, η δανειακή σύμβαση θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω το πολιτικό σύστημα.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Παπουτσή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο γενικός διευθυντής Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι "μια δεύτερη υποψηφιότητα είναι ωφέλιμη συσπειρωτική και συμβάλει σε μεγαλύτερη κινητικότητα στις εκλογικές διαδικασίες". Τόνισε όμως ότι θα κρατήσει ουδετερότητα λόγω της θέσης του ως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr