Κλείσιμο

Ντ. Μπακογιάννη: Η οικονομία είναι ακόμη βαρέλι χωρίς πάτο

Την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος επισήμανε την Πέμπτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ πρότεινε στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε θέματα όπως την προστασία των μικροϊδιωτών ομολογιούχων που χάνουν 53% από το κούρεμα του χρέους, ζήτησε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και να υλοποιήσει ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι ακόμη ένα βαρέλι χωρίς πάτο, ζητώντας να γίνουν όλες εκείνες οι αλλαγές που θα θέσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη χώρα. «Οι δομές του κομματικού συστήματος είναι ισχυρές και η συντεχνιακή αντίληψη δυνατή και πρέπει να σπάσει (...) τα παλιά κόμματα και οι συντεχνίες είναι ένα πράγμα» τόνισε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επιτέθηκε δε στην πολιτική της ΝΔ, δηλώνοντας ότι από το αντιμνημονιακό λάβαρο που ανέβασε στο πρώτο μνημόνιο, πέρασε στο μνημόνιο "2" που περιέχει και το "1".

Τάχθηκε δε, κατά της κομματικής γραμμής δηλώνοντας ότι τα κόμματα πρέπει να αφήσουν τον βουλευτή να εκφραστεί. «Φεύγουν 21 βουλευτές, διαγράφονται από την ΚΟ και το κόμμα και σε 10 μέρες λεει το κόμμα ‘ελάτε πίσω αν ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους τους οποίους καταψηφίσατε πριν 10 μέρες’. Είναι αυτό η πολιτική και το περιεχόμενο των ανθρώπων που θέλουν να μας σώσουν;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά
το βουλευτή ο οποίος μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι πολιτικά άηθες όταν δίνει μάχη η χώρα. "Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεν μπορεί 299 βουλευτές να διαβάζουν στα μάτια των πολιτών το ερωτηματικό μήπως αυτοί μετέφεραν τα χρήματα" τόνισε.

«Δεν αλλάζει ότι είμαι κόρη του Μητσοτάκη και γυναίκα» δήλωσε χαριτολογώντας για το γεγονός ότι ορισμένοι πολίτες την επικρίνουν.

Για τις διεκδικήσεις που εγείρει η Άγκυρα στο Αιγαίο εξήγησε ότι το θέμα της Τουρκίας δεν είναι μόνο θέμα ΑΟΖ, είναι θέμα υφαλοκρηπίδας και πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις.
Πηγή: skai.gr