Ιβάνοφ: Έλληνες πολιτικοί έκτισαν καριέρες με την ονομασία

Επίθεση στην «ελληνική πολιτική ελίτ» για τη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια και την Αθήνα.

«Το πρόβλημα της ονομασίας έχει δημιουργηθεί από πολιτικές ελίτ που το χρησιμοποιούν για τους δικούς τους πολιτικούς στόχους. Ορισμένοι έλληνες πολιτικοί έχουν κτίσει τις καριέρες τους επωφελούμενοι από το ζήτημα της ονομασίας» ανέφερε την Τρίτη σε δημοσιογράφους της χώρας του.

«Εμείς υποφέρουμε επειδή η Ελλάδα έχει πρόβλημα με την ονομασία μας. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και ούτε χρειάζεται να πείσουμε οποιονδήποτε ποιοι είμαστε επειδή ξέρουμε ποιοι είμαστε» δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Ελλάδα δεν τηρεί εποικοδομητική στάση στις συνομιλίες αντίθετα με τη χώρα του που «πάντα επεδείκνυε εποικοδομητική στάση, συνεισφέροντας για την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στην ονομασία».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων ζήτησε προ ημερών την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με σχετική επιστολή του.

Ικανοποιημένος από τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε στο μεταξύ ο Μάθιου Νίμιτς μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας