«Όχι» από Χρυσοχοϊδη σε εκλογές

Υπέρ της επιμήκυνσης του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι το «ιταλικό μοντέλο είναι κύριας σημασίας».

«Απαιτείται σταθερότητα και πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα, ενώ με τις εκλογές χάνεται πολύτιμος χρόνος», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποσαφηνίζει μάλιστα ότι «δεν θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο μόνο από τεχνοκράτες, αλλά μια κυβέρνηση ανεξάρτητη που να χαίρει της καθοριστικής στήριξης των κομμάτων. Διαφορετικά, αν γίνουν εκλογές, στη νέα Βουλή η άκρα Αριστερά θα είναι ισχυρή και δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις». «Είμαι σίγουρος, πάντως, προσθέτει, ότι στο τέλος ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία και θα κυβερνήσουν».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης θεωρεί ότι μετά το δάνειο των 130 δισ. ευρώ και το κούρεμα του χρέους, το 2013, θα ξανακερδηθεί εμπιστοσύνη και η χώρα πρόκειται να επιστρέψει σε ανάπτυξη 2% με 3%.

www.kathimerini.gr


Πηγή: skai.gr