Συναντήσεις Βενιζέλου με Σόιμπλε, Μπαρουέν, Λαγκάρντ και Ντράγκι

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με το γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουέν, καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

O έλληνας ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε νωρίτερα με την Φινλανδή ομόλογό του, Γιούτα Ουρπιλάινεν καθώς και με τον επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στο μεταξύ, στο προοίμιο της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφλγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Parlament: «Kάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της, όσο η Ελλάδα επιθυμεί να ακολουθήσει αυτό το δρόμο». Πριν από λίγο μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι».

Μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, έστειλε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, θεωρώντας «προφανές» - όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι σήμερα θα κλείσει μία μακρά περίοδος αβεβαιότητας.

Πιέσεις για συνολική απόφαση του «ελληνικού ζητήματος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ασκούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: skai.gr