Ν. Μηταράκης: Μόνη λύση μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

«Η μόνη λύση για τη χώρα είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αν. υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας ΝΔ, Νότης Μηταράκης και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ απέδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Είναι δύσκολο α συνεργαστείς με ένα κόμμα που μας κράτησε στην ύφεση», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων μετά την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ο κ. Μηταράκης απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «το εθνικό συμφέρον θα πρέπει να είναι πάνω από το κομματικό», παραπέμποντας στον Αντώνη Σαμαρά.

«Η Ελλάδα καταστράφηκε γιατί επί τριάντα χρόνια το πολιτικό κόστος ήταν πιο σημαντικό από το εθνικό συμφέρον», τόνισε ο κ. Μηταράκης και επεσήμανε πως η δανεική σύμβαση έπρεπε να υπογραφεί, ωστόσο – όπως σημείωσε- «δεν έχουμε αποφύγει το γκρεμό». «Με τη νέα δανειακή μειώνουμε το δημόσιο χρέος και αυτό είναι αρκετό σε σημαντικό βαθμό για να καταστεί το χρέος βιώσιμο. Από κει και πέρα χρειάζεται ανάπτυξη... Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το νέο κύκλο. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε ανάπτυξη, τότε ναι, το χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο... Αν υπογράψουμε τη νέα δανειακή, έχουμε περιθώριο δύο ετών να βάλουμε τάξη στο κράτος. Εάν δε βάλουμε τάξη στο μαζαγί, τότε κάθε τρεις μήνες θα πρέπει να παίρνουμε νέα σκληρά μέτρα», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.
Πηγή: skai.gr