Τριήμερη επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Σαμαράς συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσει σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και κατόπιν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αναστασιάδη με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει επίσης συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομο ΙΙ. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και κατόπιν με τον γεν. γραμ. του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ενώ το βράδυ ο Νίκος Αναστασιάδης παραθέτει προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ επίσημο δείπνο.

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την γεν. γραμ. του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Μαλούντα, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Γεύμα προς τιμήν του θα παραθέσει ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συμεών Κεβεντζίδης.
Πηγή: skai.gr