Κλείσιμο

Αισιόδοξοι για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup Μέρκελ και Μόντι

Αισιόδοξοι για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας εμφανίστηκαν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι και της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, η τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ, Μόντι και Παπαδήμου διεξήχθη σε εποικοδομητικό πνεύμα, ενώ και οι τρεις συμμετέχοντες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι τη Δευτέρα το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού:

"Come annunciato, il Presidente del Consiglio Mario Monti ha avuto una telefonata con la Cancelliera Angela Merkel e il Primo Ministro greco Lucas Papademos.

"Al termine di questo colloquio, dettagliato e condotto con spirito costruttivo, i tre partecipanti si sono dichiarati fiduciosi che lunedi all’Eurogruppo potra essere raggiunto l’accordo sulla Grecia."

Σημάδια καλυτέρευσης του κλίματος στην Ευρώπη «βλέπει» το Reuters, παρά μία κακή περίοδο που διανύουν οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και τις αμφιβολίες που εκφράζουν οι δανειστές στο θέμα της εποπτείας της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα το νέο πακέτο των 130 δισ. στο Eurogroup.

Αρκετά χρήματα για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους για τους επόμενους 9 έως 12 μήνες θα πρέπει να έχει ο ειδικός δεσμευμένος λογαριασμός που είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται στους όρους του νέου πακέτου διάσωσης αναφέρουν στο μεταξύ οι Financial Times.

Επικαλούμενοι γνώστες των διαπραγματεύσεων, οι FT προσθέτουν ότι αν το ποσό στο λογαριασμό πέσει κάτω από αυτό επίπεδο, τότε θα αναπληρώνεται από χρήματα δεσμευμένα για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων αναγκών του ελληνικού κράτους.

Σημειώνεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, ωστόσο ακύρωσε το ταξίδι της λόγω της αιφνίδιας παραίτησης του γερμανού προέδρου.
Πηγή: skai.gr