Τριγμοί στο Γερμανικό κοινοβούλιο– Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας

Ο βαυαρός Xριστιανοσοσιαλιστής Χόρστ Ζέχοφερ αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα της γερμανικής προεδρίας μετά την παραίτηση του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ.

H καγκελάριος Μέρκελ ευχαρίστησε τον Κρίστιαν Βουλφ για τις υπηρεσίες του, προσθέτοντας ότι θα αρχίσει διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα της γερμανικής βουλής για έναν κοινά αποδεκτό πρόσωπο στη θέση του προέδρου της γερμανικής δημοκρατίας.

Χθες, η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Κρίστιαν Βουλφ, λόγω υποψίας παθητικής δωροδοκίας από τον παραγωγό ταινιών Ντάβιντ Γκρένεβαλντ.

Το 2007, στο διάστημα της πρωθυπουργίας του στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας ο Γκρένεβαλντ φέρεται πλήρωσε ένα πολυτελές ταξίδι του Βουλφ στο νησί Σιλτ. Νωρίτερα ο Γερμανος πρόεδρος είχε παράσχει στον επιχειρηματία προνομιακές χρηματικές εγγυήσεις.

Υπέρ της παραίτησης του Γερμανού προέδρου από το αξίωμά του τάχθηκαν πολλά στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο οποίο ανήκει ο Βουλφ.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε συναντήσει τον Ιούνιο 2010 μεγάλες δυσκολίες για να επιτύχει την εκλογή του Κρίστιαν Βουλφ μετά την αιφνίδια παραίτηση του Χορστ Κέλερ. Χρειάσθηκαν τρεις ημέρες ψηφοφοριών, καθώς οι μεγάλοι εκλέκτορες εκμεταλλεύθηκαν την περίσταση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς την καγκελάριο και τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται.
Πηγή: skai.gr