Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει το 2012 λόγω των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει το 2012 λόγω των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ προχώρησε στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση και για την ψήφιση του νέου μνημονίου αλλά και για το χειρισμό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο λαός έχει κρίση και αντιλαμβάνεται τι τον αναμένει και αυτό δεν είναι η χρεοκοπία» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτιμώντας ότι χρεοκοπία το 2012 δεν πρόκειται να υπάρξει καθώς είναι έτος εκλογών για Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ και κάτι τέτοιο θα το «έβρισκαν» στην κάλπη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο Eurogroup και τις υπογραφές που απαιτεί από τους πολιτικούς αρχηγούς υποστήριξε ότι το Eurogroup απαιτεί να γίνουν οι αρχηγοί δηλωσίες και «νενέκοι».

Ωστόσο δήλωσε πως έχει πληροφορίες ότι ο ένας εκ των δύο πολιτικών αρχηγών δεν θα ενδώσει.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο παριστάμενος Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι οι αρχηγοί και ο πρωθυπουργός θα σταθούν στο ύψος περιστάσεων και θα διαπραγματευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε τα συμφέροντα χώρας να είναι προστατευμένα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε το φόβο του για εξέγερση του κόσμου χαρακτηρίζοντας «πρόβα τζενεράλε» αυτό που συνέβη στην Αθήνα την Κυριακή το βράδυ και εκτίμησε ότι σε περίπτωση περισσότερο οργανωμένων κινήσεων η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και «δυστυχώς αυτό φάνηκε βίαια» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου