Χ. Ζώης: Ο δρόμος του “Όχι” είναι αχαρτογράφητος αλλά η μόνη επιλογή

Ο δρόμος του «όχι» είναι αχαρτογράφητος αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Ζώης, που διεγράφη από τη ΝΔ μετά τη στάση του να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Η συνείδηση μου και τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν μου επιτρέπουν να ελπίζω τίποτα και γι’ αυτό ψήφισα όχι» δήλωσε ο κ. Ζώης στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

Επανέλαβε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να αποδώσει, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί ένα πρόγραμμα για το οποίο τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο και προέβλεψε ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει το «ναι» θα έχει συνέπειες για τη ΝΔ.

Όσον αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο κ. Ζώης αναφέρει: «Το διάγγελμα Παπαδήμου με απογοήτευσε, γιατί μου είπε ότι έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια, και ρωτώ ποιες είναι αυτές».

«Ο κ. Παπαδήμος δεν με διαβεβαίωσε για τίποτα, είπε ότι τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο» προσθέτει ο κ. Ζώης και κάνει έκκληση σε όσους ψήφισαν “Ναι” «Να προετοιμάσουν τη χώρα και για το κακό σενάριο γιατί αν παρόλα αυτά βρεθούμε στο δίλημμα της χρεοκοπίας, τότε κανείς δεν θα τους συγχωρήσει».



Πηγή: skai.gr