Ψηφίστηκε το μνημόνιο με απώλειες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Υπερψηφίστηκε τελικά -επί της αρχής και επί των άρθρων- η δανειακή σύμβαση με τα μέτρα που αυτή που εμπεριέχει, καθώς και το PSI. Η σύμβαση, θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές.

Αναλυτικότερα, επί της αρχής ψήφισαν: 199 "ναι ", 74 "όχι" και 5 "παρών", για το άρθρο 1: 190 "ναι ", 83 "όχι" και 5 "παρών", για το άρθρο 2: 201 "ναι ", 74 "όχι" και 3 "παρών", για το άρθρο 3: 199 "ναι ", 74 "όχι" και 5 "παρών" και για το άρθρο 4: 202 "ναι ", 74 "όχι" και 2 "παρών".

Η υπερψήφιση ήρθε πάντως με μεγάλες απώλειες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρά τις περί αντιθέτου εκκλήσεις των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και τις προειδοποιήσεις τους για διαγραφές στο ενδεχόμενο να παραβούν την κομματική πειθαρχία. Έτσι, μόνο τα "όχι" στο ΠΑΣΟΚ ήταν 17 και στη ΝΔ 19.

Όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, υπερψήφισαν τη σύμβαση οι κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ, ενώ σημειώθηκε και διαφοροποίηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον ανεξάρτητο βουλευτή που πρόσκειται στη Δημοκρατική Συμμαχία που ψήφισε "παρών" έναντι "ναι" που ήταν η επίσημη γραμμή του κόμματος.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υλοποίησαν τελικά τις προειδοποιήσεις τους και προέβησαν άμεσα στις διαγραφές εκτός των ΚΟ των κομμάτων τους 42 βουλευτών που καταψήφισαν τη σύμβαση, ψήφισαν «παρών» ή ήταν απόντες. Διαγραφές των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη από την ΚΟ του ΛΑΟΣ από τον Γιώργο Καρατζαφέρη .

Πηγή: skai.gr