Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός (upd)

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι παραιτείται από βουλευτής της Άρτας ο Παύλος Στασινός, γεγονός που σημαίνει ότι η βουλευτική του έδρα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στασινός οδηγήθηκε στην κίνηση υπό το βάρος των σκληρών μέτρων που θα επιφέρει η νέα δανειακή σύμβαση και θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή. Στην επιστολή του φέρεται να αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «Η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».

Πρώτος επιλαχών στην λίστα του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Άρτας είναι ο δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης και ακολουθεί ο κ. Χρήστος Γκόκας, ο οποίος θα κληθεί να καταλάβει την θέση του παραιτηθέντος βουλευτή. Σε περίπτωση που αρνηθεί, τελευταία επιλαχούσα είναι η κυρία Αναστασία Κατσαντούλα.

Ο κ. Στασινός εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 2009, ενώ στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Υπενθυμίζεται πως χθες παραιτήθηκε από τη θέση του ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας αδυναμία να υλοποιήσει τα οδυνηρά -όπως αναφέρει- μέτρα και για το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Μιλένα Αποστολάκη.

Ολόκληρη η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη ΕΔΩ.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου