Ντ. Μπακογιάννη: Να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαρθρωτικές αλλαγές

Την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαρθρωτικές αλλαγές όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελεύθερων ευρωπαίων δημοκρατών (πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου) Γκι Φερχόφσταντ.

Ασκώντας κριτική στις αποφάσεις της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί ο κ. Φερχόφσταντ είπε ότι οι δύο αυτοί ηγέτες τα τελευταία δύο χρόνια δεν αποφάσισαν μέτρα αλλά ημίμετρα που είχαν κόστος 1 τρισ. ευρώ σε φόρους στους ευρωπαίους φορολογούμενους και υποστήριξε ότι δεν αρκεί να υπογραφεί η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά να προχωρήσει ένα πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ξανατοποθετήσουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης μέχρι το 2020.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B σε περίπτωση που δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο το νέο μνημόνιο ο Γκι Φερχόφσταντ απάντησε μονολεκτικά «όχι» ενώ συνεχίζοντας την κριτική στη Γαλλία και τη Γερμανία, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

«Μιλάμε μόνο για περικοπές», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνοντας πως δεν είναι αυτό το ζητούμενο αλλά να εφαρμοστούν στην πράξη διαρθρωτικές αλλαγές ενώ επέρριψε ευθύνες στην τρόικα που δεν πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και όσων υποστηρίζουν ως λύση το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.

«Οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους, κλείνουν το μάτι στη δραχμή πρέπει να πουν στο λαό ότι σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας τα έσοδά του δεν θα μειωθούν 20% αλλά 80-85%», ανέφερε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει πως η χώρα σε μία τέτοια περίπτωση θα έκανε εισαγωγές ενέργειας, πετρελαίου, φαρμάκων κλπ.

Πηγή: Γιάννης Ντσούνος