Στο τέλος της εβδομάδας η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Πιθανότατα την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI.

Ανασχηματισμό και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου για ένα χρόνο, προσανατολίζεται να ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Η κοινή στάση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη θεωρείται από τους εταίρους ως όρος απαρέγκλιτος όχι μόνο για την νέα δανειακή σύμβαση αλλά και για την ικανοποιητική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για θέματα, όπως οι μισθοί, οι επικουρικές, το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και θα πρέπει να βρουν σημεία σύγκλισης.
Πηγή: skai.gr