Μέρκελ: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ιδιωτών

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της χώρας είναι σε καλό δρόμο.

«Οι συνομιλίες είναι σε ένα αρκετά καλό δρόμο», ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη βάση θα προετοιμαστεί ένα δεύτερο ελληνικό πακέτο, στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να διευκρινίσει και πάλι τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις της».

Η κ. Μέρκελ, η οποία μιλούσε κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, είπε επίσης ότι το Βερολίνο περιμένει μια απόφαση ως προς το κατά πόσο η Κομισιόν θα μπορεί να υποβάλλει παράπονα εναντίον μελών της ευρωζώνης που παραβιάζουν δημοσιονομικούς κανόνες.

«Εχουμε πει ότι θα ζητήσουμε τη νομική συμβουλή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πάλι, να επεξηγηθεί γραπτώς γιατί θεωρούν ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να κινήσει δικαστικές διαδικασίες», ανέφερε.

Η Γερμανία επιθυμεί όπως η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να κινεί διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους παραβάτες της νέας Συνθήκης, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το πόσο αυτό είναι δυνατό κάτω από την υφιστάμενη νομοθεσία.


Πηγή: skai.gr