PSI: Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι την Παρασκευή

Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη οι επαφές για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, με την κυβέρνηση να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία

Μιλώντας στη Βουλή Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ως «την πιο κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης για το PSI και για το νέο πρόγραμμα που θα συνιστά το πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου τουλάχιστον μέχρι το 2015».

Κάλεσε μάλιστα όποιους έχουν αντιρρήσεις να μιλήσουν τώρα γιατί, όπως είπε, «η διαπραγμάτευση γίνεται στο όνομα της χώρας και όλων των πολιτικών δυνάμεων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «όποιος επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τώρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές θα αρχίσει μια επαναδιαπραγμάτευση, δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, την εθνική και οικονομική και δεν είναι ακριβής σε αυτό που λεει».

Τέλος, κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος μέχρι την Παρασκευή, με σκοπό μέχρι τη Δευτέρα που θα προσέλθει στο Eurogroup, να έχουν επισημοποιηθεί πολλά.

Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης (19.00) νέα συνάντηση για το θέμα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.
Πηγή: skai.gr