Κλείσιμο

Μ. Δαμανάκη: Η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Υπάρχει κόπωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και τώρα περιμένουν από την Ελλάδα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επισπεύσει τις αποφάσεις της ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν τα θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας.

Επισήμανε πως το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, ούτε κάτι δεδομένο, θα πρέπει να είναι μια συνειδητή επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και να μην συμβάλουμε σε αυτό.

Είπε επίσης πως για την κατάσταση στην Ελλάδα, η Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αντιθέτως σημείωσε, έχει ευθύνες καθώς καθυστέρησε να δει το βάθος της κρίσης.

Η κ. Δαμανάκη είπε επίσης πως το μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί και σε αυτό πρέπει να στηριχθεί ο πρωθυπουργός από τους κοινωνικούς εταίρους.

Τέλος, εκτίμησε ότι τη Δευτέρα κατά την έλευση της τρόικας, θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.
Πηγή: skai.gr