Διαβουλεύσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς ενόψει τρόικας

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι επαφές του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον κ. Παπαδήμο να συναντάται με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Στόχος του πρωθυπουργού, η διαμόρφωση ενιαίου πολιτικού μετώπου ενόψει της άφιξης της τρόικας, με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το PSI να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Εξάλλου, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί απέστειλαν τη Δευτέρα τελεσίγραφο στην Αθήνα για την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ με επιστολή του έχει ζητήσει και τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, επιμένει ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δέχεται αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα μόνο μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κάτι τέτοιο, ενώ την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γνωστοποίησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης.

Εξάλλου, το προσεχές Σάββατο, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr