Γ. Παπανδρέου: «Δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε για το κόμμα ούτε και για πρωθυπουργός»

Δεν προτίθεται να κατέβει ούτε ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές, είπε ο Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος.

Σε αυτή την περίοδο χρειάζονται καθαρές λύσεις είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης. Πρόσθεσε ότι το θέμα ανάδειξης προέδρου στο κόμμα έπρεπε να ανοίξει από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε η διαδικασία πρέπει να αρχίσει γρήγορα εντός του Ιανουαρίου με σοβαρή πολιτική συζήτηση.

Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στη προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης, με καθαρό τρόπο και όχι με διευθετήσεις κορυφής και βυζαντινισμούς δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου.

Καρχιμάκης: «Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας»

«Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μετέφερε και την αγωνία της κομματικής, και μη, βάσης του Κινήματος, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τόνισε ότι οι πολίτες μάς ζητούν το αυτονόητο, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και να δώσουμε, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενωμένοι, την επερχόμενη εκλογική μάχη.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιχειρήματα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, δεν θέλει ούτε αναθέματα, ούτε την αναπαραγωγή των επιχειρημάτων των αντιπάλων μας».

Πρόσθεσε ότι αυτός ο κόσμος «ζητά από τον καθένα μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και αντιδρά στη μεταφορά της δικής μας ευθύνης, και μάλιστα κατόπιν εορτής, σε άλλους».
Πηγή: skai.gr