Λ. Παπαδήμος: Σεβασμός του νόμου για τα ΑΕΙ

Σεβασμό του νόμου για τα ΑΕΙ ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επιστολή των Πρυτάνεων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι είχαν ζητήσει την παρέμβασή του «για την εκτόνωση της αναταραχής στα πανεπιστήμια».

Ο πρωθυπουργός, επισημαίνει ότι «η υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατεξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων» και προσθέτει ότι «ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά».

Ο κ. Παπαδήμος σημειώνει ότι «τυχόν ατέλειες ενός νόμου σε μια δημοκρατία θεραπεύονται μέσα από την οδό της νομοθετικής διαδικασίας, και όχι με την άρνηση της εφαρμογής του νόμου», υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία 255 βουλευτών του Κοινοβουλίου.

Τέλος, τονίζει ότι «συμμερίζεται πλήρως» την έκκλησή των πρυτάνεων Σίμου Σιμόπουλου και θεοδόση Πελεγρίνη για εθνική ενότητα και καταλογή, αλλά όπως προσθέτει «πρέπει να εργαστούμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει, για να αποκατασταθούν συνθήκες ηρεμίας στα πανεπιστήμια».
Πηγή: skai.gr