Κλείσιμο

Αναβάλλονται(;) οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Αναβάλλεται τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμενόταν να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι στο κόμμα, υπό την πίεση και ορισμένων υπουργικών στελεχών.

Η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή της συνεδρίασης από την Ιπποκράτους είναι ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένα δύο υπουργικά συμβούλια, και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχαν διαθέσιμο χρόνο.

Η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνοντας «πως έκανε πολλά», ωστόσο όπως φαίνεται «εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχίες.»

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου τη Δευτέρα στους Νέους Φακέλους ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις».

Ο υπουργός επέρριψε
ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς -όπως σημειώνει- «από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

Μηνύματα προς όλους τους υπουργούς που θα εμπλακούν με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή ξεκαθάρισε πως όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται και κρίνονται και πως όλοι θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι 100% στο κυβερνητικό έργο.

Κίνηση «για μια Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν στο μεταξύ τέως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Πηγή: skai.gr