Παραίτηση Κρίστιαν Λίντερ....Τρίζει και η καρέκλα του Ρέσλερ;

Ραγδαίες οι εξελίξεις στους Ελεύθερους Δημοκράτες του Φίλιπ Ρέσλερ. Οι δημοσκοπήσεις τους θέλουν καθηλωμένους στο 2%, η βάση τους εξεγείρεται και από σήμερα προκύπτει και κρίση ηγεσίας.

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα των Φιλελευθέρων υπέβαλε σήμερα ο Κρίστιαν Λίντνερ. Ως μοναδικό λόγο ο ίδιος ανέφερε ότι με την αποχώρησή του και την εκλογή νέου γενικού γραμματέα θέλει να δώσει την ευκαιρία στο κόμμα να αναπτύξει μια νέα δυναμική ενόψει των εκλογών του 2013. Η λιτή αυτή δήλωση εκφράζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα εδώ και 2 χρόνια.

Από το 15 στο 3 %

Ενώ στις εκλογές του 2009 συγκέντρωνε ακόμη 15%, σήμερα έφτασε στο σημείο να παλεύει για την επιβίωση του. Το κόμμα δεν πείθει ούτε με το ηγετική του ομάδα, αλλά ούτε και με την πολιτική του. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Μέρκελ αποδείχτηκε μοιραία. Δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν σχεδόν τίποτα από αυτά που είχαν προεκλογικά υποσχεθεί και κυρίως μια αισθητή μείωση των φόρων για τα μεσαία στρώματα, που ήταν κεντρικό τους σύνθημα.

Επίσης, δύσκολα μπορούν να αποδεχθούν τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος την ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως και τον μηχανισμό στήριξης. Ένδειξη της απογοήτευσης που επικρατεί είναι η μικρή συμμετοχή των κομματικών μελών σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τα θέματα αυτά, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Ο απερχόμενος ΓΓ Κρίστιαν Λίντνερ δεν έβλεπε πλέον τη δυνατότητα να αντιστρέψει το κλίμα και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά είναι όμως το εξής: αρκεί αυτή η «θυσία» για να ξεπεραστεί η κομματική κρίση ή θα πρέπει να παραιτηθεί και ο πρόεδρος του κόμματος Φίλιπ Ρέσλερ;
Πηγή: skai.gr