Τζ. Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα (upd)

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου των Hνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Συνεπής και σταθερή είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, μιλώντας, όπως είπε, εκ μέρους του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ανέφερε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να εκφράσει τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

«Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνάτε κι έχετε την συμπαράσταση και στήριξη μας για τις προσπάθειες που κάνετε. Είμαστε και οι δύο χώρες μέλη και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση» δήλωσε.

Ο κ. Μπάιντεν έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στην ατζέντα των συνομιλιών του Αμερικανού αντιπροέδρου στην Αθήνα θα βρεθεί το σύνολο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μπάιντεν έφθασε χθες στη χώρα μας, μετά από διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε στο Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για τον οποίο επισήμανε ότι είναι «η προσωπικότητα που με έχει επηρεάσει από θρησκευτικής απόψεως περισσότερο από όλους στον κόσμο».
Πηγή: skai.gr