Μήνυμα υποστήριξης κομίζει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας τόσο από το ΔΝΤ όσο και από τους Ευρωπαίους εταίρους, θα διαμηνύσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του από τη Δευτέρα στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία, όπως τόνισε στην ΚκΤ ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα, Μάικλ Φρόμαν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ, Μπάιντεν θα γίνει δεκτός στις 11:00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους κκ Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό εξέφρασε τη στήριξή του στις ενέργειες κατά των Κούρδων αυτονομιστών του PKK ενώ σύμφωνα με το Ρώυτερς τέθηκε επί τάπητος το Ιρανικό και η δραματική κατάσταση στη Συρία, με την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Στις Βρυξέλλες ο Στ. Δήμας

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα προετοιμάσει την κρίσιμη για το μέλλον της ΕΕ Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Επίσης, στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου βρίσκονται τα συμπεράσματα σχετικά με τα θέματα διεύρυνσης και της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης της Ένωσης.
Πηγή: skai.gr