Συναντήσεις Παπαδήμου με Ρομπέι – Μπαρόζο

Αγώνα δρόμου για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την προώθηση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου αρχίζει από σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ αύριο στο Λουξεμβούργο θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ ισχυρό χαρτί στα χέρια του έλληνα πρωθυπουργού είναι το μαχαίρι στις δαπάνες κατά πέντε δισεκατομμύρια που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός.

Ο κ. Παπαδήμος
έχει ήδη στα χέρια του τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου από τις οποίες προκύπτει πλήρης ευθυγράμμιση προς τις κατευθύνσεις που έχει επιβάλει η τρόικα, στελέχη της οποίας θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζει πως εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr