Κλείσιμο

Μ. Αποστολάκη: Μοιραία η απόφαση για δημοψήφισμα

«Δεν την κοπάνησα, δεν είμαι από εκείνους που την κοπανάνε» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έκανε έναν μεγάλο αγώνα, αλλά με πολλά λάθη που έκαναν τις προσπάθειες πιο δύσκολες. Απαντώντας σε ερώτηση για τις θετικές ψήφους που είχε δώσει στα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι ήταν μία «στήριξη με το πιστόλι στον κρόταφο», καθώς κάθε ψηφοφορία στη Βουλή σήμαινε και από μία καταβολή δόσης, που με τη σειρά της σήμαινε καταβολή μισθών και συντάξεων, κάτι που όπως σχολίασε δεν έχει αλλάξει.

Η κα. Αποστολάκη είπε ότι η χώρα μας επί έξι χρόνια «κορόιδευε» τους εταίρους της και είχε απολέσει κάθε είδος αξιοπιστίας και δεν είχε άλλη δυνατότητα να διαπραγματευτεί κανονικά. Όπως είπε, η πορεία αυτών των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε ως βασικό στόχο την επανάκτηση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας και χαρακτήρισε μοιραία απόφαση τη προαναγγελία δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα τέχνασμα που διακινδύνευσε την υπόσταση της χώρας και αναφερόμενη στην απόφασή της να μην ψηφίσει στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, είπε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη «νιώθοντας ότι η χώρα κινδυνεύει να υπάρξει ανάχωμα σε αυτή την πρωτοβουλία» και τόνισε ότι η απόφαση αυτή ήταν δύσκολη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μετά την 31η Οκτωβρίου αυτοβυθιστήκαμε στην κρίση» και «το ταμπού το σπάσαμε εμείς», καθώς μέχρι τότε όλοι διεμήνυαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές είπε «έχω επιλέξει να είμαι ενεργή, η πολιτική για μένα είναι στάση ζωής».
Πηγή: skai.gr