«Ουδέν σχόλιο» για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν  σήμερα Σάββατο οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Κυριακή η τρόικα θα συναντηθεί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο Πολ Τόμσεν ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της έκτης δόσης, απάντησε «ουδέν σχόλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση της τρόικας στην Αθήνα σχετίζεται αποκλειστικά με την απαίτηση του Γιούρογκρουπ να υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει με τις υπογραφές, ενώ η πλευρά Σαμαρά εμμένει στην άρνησή της, θέση που ασπάζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται το ενδεχόμενο να αποσταλεί στην Ευρώπη η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών με την υπογραφή Σαμαρά, ή ο αρχηγός της ΝΔ να υπογράψει ξεχωριστή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Παράγοντες της ΕΕ σημειώνουν πως κρίσιμο στοιχείο αποτελεί κατά πόσο η ΝΔ θα ψηφίσει τον νέο προϋπολογισμό που εμπεριέχει Μεσοπρόθεσμο, νέο Μνημόνιο και νέα δανειακή σύμβαση.
Πηγή: skai.gr