Κλείσιμο

Δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συμπλεύσει «χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους». Ωστόσο, όπως είπε εμπιστεύται τις ικανότητες του Λουκά Παπαδήμου τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του.

"'Ενα πράγμα μετράει και αυτό είναι η σωτηρία της πατρίδας, όχι η κομματική μικροψυχία και η κομματική λογική. Όλα αυτά έχουν πεθάνει και δεν εκφράζουν τίποτα θετικό για την πατρίδα" είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«O χρονικός περιορισμός της κυβέρνησης δεν αποδυναμώνει τη σημασία της και την αποτελεσματικότητά της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο έργο της κι γι' αυτό απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων.

"Αναμένουμε από τους εταίρους μας να σταματήσουν την κακοφωνία περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτή η ρητορική αποθαρρύνει τους επενδυτές" είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.

"Αν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις ομιλίες των κυρίων Σαμαρά-Καρατζαφέρη, τη δευτερολογία Παπαδήμου γιατί η πρώτη του τοποθέτηση ήταν με γλώσσα οικονομολόγου-τραπεζίτη κι αυτές οι τοποθετήσεις εμένα δεν με ικανοποιούν" είπε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.
Πηγή: skai.gr