Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.Με ενδιαφέρον αναμένεται το πρωί η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

"'Ενα πράγμα μετράει και αυτό είναι η σωτηρία της πατρίδας, όχι η κομματική μικροψυχία και η κομματική λογική. Όλα αυτά έχουν πεθάνει και δεν εκφράζουν τίποτα θετικό για την πατρίδα" είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«O χρονικός περιορισμός της κυβέρνησης δεν αποδυναμώνει τη σημασία της και την αποτελεσματικότητά της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο έργο της κι γι' αυτό απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων.

Χθες, κατά την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της πρότασής του για δημοψήφισμα, ενώ χαρακτήρισε «μονόδρομο» το ευρωομόλογο για να μην διαλυθεί η ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας», ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπογράμμισε ότι μόνη λύση για τη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας είναι η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος την περίοδο 2012 έως το 2018.

«Ο λόγος σχηματισμού συγκυβέρνησης είναι ο φόβος της κυρίαρχης τάξης για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

«Αν πραγματικά πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, τότε σταματήστε να υπονομεύετε αυτήν την κυβέρνηση "με το καλημέρα. Αν δεν σταματήσετε, ο κ. Παπαδήμος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα» ανέφερε απευθυνόμενη στη ΝΔ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr