Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Υπουργικό την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό

Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε ο υπουργός, την Παρασκευή θα ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση είπε ότι «το μέγεθος της οικονομικής κρίσης μας έκανε όλους πιο υπεύθυνους» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη εντολή, αλλά και ιστορικές δυνατότητες».

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να εκπληρωθούν και οι πολιτικές προϋποθέσεις για να ανοίξουμε τον προθάλαμο της εκταμίευσης της 6ης δόσης, αλλά και γιατί η επόμενη δόση, το Μάρτιο είναι πάνω από 80 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας» και για αυτό πρέπει να κινηθεί «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και στοχευμένα, ώστε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες με τους εταίρους και να αποκομίσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου».

Ακόμα τόνισε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να εμφανίσουμε ένα συμφωνημένο φορολογικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι δεν πρόκειται για τυπική διαδικασία, αλλά «μια μεγάλη εθνική και πολιτική πράξη και αφετηρία μιας νέας περιόδου».

Στο μεταξύ, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα και το επιτελείο του ΔΝΤ.
Πηγή: skai.gr