Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ το χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης

Αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης, στο πλαίσιο της συζήτησης για δεύτερη ημέρα επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Νάσος Αλευράς από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αγωνία της ΝΔ μήπως πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου και χαρακτήρισε λάθος της να προδιαγράφει την κυβέρνηση ως περιορισμένης ευθύνης.

Ο χρόνος των εκλογών πρέπει να είναι ταυτόσημος με τον χρόνο σωτήριας της χώρας, είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Από την προσπάθεια για παραμονή στο ευρώ δε θα μείνουν αλώβητοι ούτε και αυτοί που αποτελούν το μπλοκ της δραχμής, παρέα με κερδοσκοπικά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας. είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Από τη ΝΔ ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να διεκπεραιώσει τη διαδικασία δανειακής σύμβασης και αμέσως μετά τελειώνει το έργο της.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον κ. Παπαδήμο για την απουσία του την δεδομένη στιγμή από την αίθουσα του κοινοβουλίου. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι δεν πρόσκειται για συγκυβέρνηση αλλά για κυβέρνηση ανάγκης.

Δεν είναι μία κυβέρνηση προγραμματικών συγκλήσεων, αλλά συγκεκριμένης εντολής για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη είπε από το ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Υποδομών.

Για εχθρική κυβέρνηση προς το λαό με στόχο να τον υποτάξει και να τον οδηγήσει σε νέο σφαγείο έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

«Η αγία Τριάδα του μνημονίου θα πάρει από αυτή την μπαγιάτικη Βουλή ψήφος εμπιστοσύνης αλά Μουμπάρακ» είπε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης