Δεύτερη ημέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση.

Χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης, το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι η αλήθεια και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έθεσε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ως εθνικό διακύβευμα, επισημαίνοντας ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας και ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι οι αποφάσεις των επόμενων τριών μηνών θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία και υπογράμμισε πως ήταν αναγκαίο να επιτευχθεί η συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων.

Ακόμα εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι πάνω από 50% και ευχήθηκε να μην την υπονομεύσει κανείς.

«Πήγα στις συζητήσεις αποφασισμένος για τον Λ. Παπαδήμο» είπε στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ γνωστοποίησε ότι έπεσαν στο τραπέζι καμιά 10αρία ονόματα.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι από την αρχή δε συμφωνούσε στη λύση Πετσάλνικου, η οποία όπως είπε είχε δρομολογηθεί, καθώς έκρινε ότι δεν έκανε για πρωθυπουργός. Μάλιστα εκτίμησε ότι η άρνησή του στην επιλογή Πετσάλνικου ήταν καταλυτική.
Πηγή: skai.gr