Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία τη Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου «έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε».

Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:

-πρώτον, ακυρώθηκε το δημοψήφισμα,

-δεύτερον, εξαναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στην Βουλή.

-τρίτον, επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου

-τέταρτον, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.

Στις προσεχείς εβδομάδες, ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της και θα προβάλλει ότι η δική του στρατηγική άνοιξε τον δρόμο για να αρθεί το αδιέξοδο.
Πηγή: Καθημερινή.

Πηγή: skai.gr