Ν. Μπακογιάννη: Αυτή τη κυβέρνηση πρέπει να τη στηρίξουμε

Την εκτίμηση ότι οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών αλλάζουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

«Αλλάζει πολύ γρήγορα και ριζικά το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, πάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, πάμε σε αντιλήψεις διαλόγου και αλληλοκατανόησης» υπογράμμισε.

«Αυτή η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί, όχι με μισή καρδιά, όχι με ‘είπα ξείπα’, να στηριχθεί με ιδέες και απόψεις, να συμβάλει η ΝΔ στη βελτίωση του προϋπολογισμού που κατήρτισε ο κ. Βενιζέλος. Η νέα κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην υπονομευτεί εν τη γενέσει της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη δύο πράγματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης: Πρώτον, τι θα συμβεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ πώς θα εξελιχθεί η μάχη διαδοχής, δεύτερον, όπως τόνισε, η ΝΔ πρέπει να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση γιατί συγκυβερνά.

«Δεν μπορείς να λες στον κόσμο ότι είμαι συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δεν μπορείς να λες ότι είμαι αντιμνημονιακός αλλά υπογράφω το σύνολο του μνημονίου» δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι νέες διαχωριστικές γραμμές είναι αυτοί που θέλουν την Ελλάδα δυνατή στο ευρώ, και αυτοί που μένουν κολλημένοι στο χθες» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr