Κλείσιμο

Σήμερα το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η νέα κυβέρνηση

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ονόματος του πρωθυπουργού, ενώ συνεχίζονται οι πυρετώδεις διεργασίες και για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Νωρίς το πρωί ο κ. Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα συγκληθεί κατόπιν το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια εκτός απροόπτου θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.Νέα ονόματα, πολιτικών προσώπων, έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Συζητήθηκε το όνομα του νυν προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πατσάλνικου, ωστόσο ο ίδιος διέψευσε ότι θα είναι υποψήφιος και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτο πρόσωπο μη πολιτικό.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, Παπανδρέου και Σαμαράς φέρονταν να συμφωνούν στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, υπήρξε όμως εμπλοκή μετά την άρνηση Βενιζέλου να τον αποδεχθεί για το αξίωμα του πρωθυπουργού, αλλά και την άρνηση Σαμαρά να παράσχει γραπτές εγγυήσεις, όπως απαίτησε ο Όλι Ρεν, για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ο κ. Παπανδρεου είχε χθες συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν το ΔΝΤ.

Χθες το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους.
Πηγή: skai.gr