Οι αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις

«Πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος» αποτελεί, σύμφωνα με το ΚΚΕ η εξασφάλιση της 6ης δόσης. Όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση συνεργασίας «είναι απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί το λαό «να αντιτάξει εδώ και τώρα τη δική του λαϊκή συμμαχία και να αντεπιτεθεί για να ορθώσει εμπόδια για να χαλάσει τα αντιδραστικά σχέδιά τους».

Να τεθούν «σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας», εκτιμώντας ότι ακόμη και αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ χρόνο, κάλεσε από την πλερά του όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κομματικές δυνάμεις, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, υπογράμμισε ότι η απάντηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται, είναι να κινηθεί ενωτικά και να αναδειχθεί ο καταλύτης των εξελίξεων.
Πηγή: skai.gr