Γ. Μαγκριώτης: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγάλει μόνο τη χώρα από την κρίση

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγάλει μόνο τη χώρα από την κρίση» εκτίμησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι «έγινε αυτό που χρειάζεται η χώρα», ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ, λέγοντας ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις σωτήριες διαδικασίες για τη χώρα και αυτή η διαδικασία θα κρατήσει μέχρι τέλους Φλεβάρη αυτό λεει και η ΕΕ. Αν ο κ. Σαμαράς δεχθεί θα φύγει αυτή η κυβέρνηση από τη χώρα. Το συμφέρον της χώρας θα μας οδηγήσει στις επόμενες αποφάσεις μας» ανέφερε ο υφυπουργός.

Όπως αναγνώρισε ο κ. Μαγκριώτης, «δεν μπορούμε να σώσουμε μόνοι μας τη χώρα».

Διαβεβαίωσε δε, ότι ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί όταν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. «Κανέναν κόμμα δεν μπορεί μόνο του να βγάλει τη χώρα από την κρίση• και η ΝΔ με 200 βουλευτές κυβέρνηση θέλει τη βοήθεια όλων».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «τα πάντα ορίζονται σε εσωκομματικό περιβάλλον από το ΠΑΣΟΚ, αυτά είναι τραγικά και απαράδεκτα πράγματα η Ελλάδα κινδυνεύει».

«Η ΝΔ έβαλε πλάτη. Είχαμε πρόταση για εκλογές γρήγορα γιατί αυτή η Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση, είπαμε ‘ναι’ στη δανειακή σύμβαση, και η απάντηση Παπανδρέου ήταν πλήρης απόρριψη. Αποκλειστικά οι ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για ό,τι συμβαίνει.»

«Θα πρέπει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να καθορίσει το μέλλον της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ακόμη και αν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου πάλι θα έχει η ΚΟ το λόγο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε στη χώρα σε αδιέξοδο, ενώ η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Πηγή: skai.gr