Βενιζέλος: Αν το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί, να μην πάμε στην Σύνοδο Κορυφής

Ως μονόδρομο για την ελληνική οικονομία παρουσίασε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολο του δεν χρειάζεται να παμε καν στο Eurogroup και στη Συνοδό Κορυφής» δήλωσε από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τώρα κρινόμαστε όλοι» διαμήνυσε.

«Για να πετύχουμε στη διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε δε, τη μέχρι στιγμής την ευρωπαϊκή στάση όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους: «Η Ευρώπη αδυνατεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στη χώρα» πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Την ανάγκη εθνική συνεννόησης υπογράμμισε κατά την ομιλία της επί του πολυνομοσχεδίου η Άννα Διαμαντοπούλου καλώντας όλους τους βουλευτές να απαιτήσουν και να επιβάλλουν αυτή τη συνεννόηση.

Μακραίνει στο μεταξύ, ο κατάλογος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συγκυβέρνηση. Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη και το Δημήτρη Κρεμαστινό και ο Δημήτρης Λιντζέρης ζήτησε σήμερα Πέμπτη για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την επιλογή ως «μονόδρομο».
Πηγή: skai.gr