Κλείσιμο

Εμπλοκή με την εργασιακή εφεδρεία στην κυβέρνηση

Εμπλοκή σημειώθηκε, αργά την Τετάρτη το βράδυ, σε κυβερνητική σύσκεψη με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και ενδέχεται να μην συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποφασιστεί τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή, ενώ αρκετοί υπουργοί θέλουν να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις απώλειες εργαζομένων από τους φορείς που εποπτεύουν.

Στο σημερινό υπουργικό θα συζητηθεί το προσχέδιο του ενιαίου μισθολογίου το οποίο η κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφιστεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται και στο στενό δημόσιο τομέα.

Ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε ότι πολλές λίστες εφέδρων που έστειλαν φορείς δεν ήταν επαρκείς.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
- Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα, (Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας).
- Ενημέρωση και λήψη απόφασης για το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, (Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Γ. Κουτρουμάνης).
- Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, (Ε. Βενιζέλος, Γ. Κουτρουμάνης).
- Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, (Γ. Ραγκούσης).
- Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, (Κ. Σκανδαλίδης).
- Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, (Κ. Σκανδαλίδης)
- Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, (Χ. Παπουτσής).
Πηγή: skai.gr