Πάγκαλος: Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί

Στους νέους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά τις αντιδράσεις που καταγράφονται, ζητώντας συζήτηση στο κυβερνών κόμμα σχετικά με το μέτρο.

Στο πλευρό όσων διαμαρτύρονται για το τέλος ακινήτων τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος αν και χθες υπερψήφισε την σχετική διάταξη.

«Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της συλλογής αποδείξεων.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Πάγκαλος.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, το μέτρο της συλλογής αποδείξεων αποσυνδέεται πλέον από το αφορολόγητο όριο, και κάθε φορολογούμενος, για να μην πληρώσει επιπλέον φόρο, θα πρέπει να εμφανίζει ανάλογα με το εισόδημα του, ένα ποσό δαπανών με αποδείξεις.

Είναι δε πιθανό να απαιτούνται αποδείξεις έως 50% του εισοδήματος, ενώ άγνωστο παραμένει ποιες δαπάνες θα περιλαμβάνονται. 

Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Ηλίας Πλασκοβίτης στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr