Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το τέλος στα ακίνητα

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε την Πέμπτη στην εθνική αντιπροσωπεία, με αφορμή το μέτρο του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπεραμύνθηκε το μέτρο, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ για τη στάση της. Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, αν πιστεύουν οι κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης ότι θα έκαναν καλύτερη διαπραγμάτευση από τον ίδιο, και ο κ. Σαμαράς από τον πρωθυπουργό, να το πουν στο λαό να το αξιολογήσει.

Θα πρέπει, πρόσθεσε, να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτό τον τόπο, να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του «για να μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον υπουργό για το φιάσκο στη συμφωνία με τη Φινλανδία, τη μπλόφα- φιάσκο, με την Τρόικα και τα ψέματα για το ύψος στο χαράτσι των ακίνητων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και όταν την ξαναβρεί θα μπορέσουμε να ξανασυστηθούμε».

Εντωμεταξύ, ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία.

Έντονη ήταν η αντίδραση και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για το τέλος στα ακίνητα ενώ διαφωνίες διατυπώνονται και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

«Επαίσχυντο χαράτσι» χαρακτήρισε το τέλος το ΚΚΕ και ζήτησε άρνηση πληρωμής.

«Για ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας την ώρα που οι άνεργοι, οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι σπρώχνονται στο Καιάδα», κάνει λόγο ο ΣΥΝ.

Απαντώντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις αιτιάσεις για τους ναούς και τις Μόνες που δεν θα καταβάλουν τέλος είπε ότι από αυτό εξαιρούνται μόνο οι χώροι άσκησης δημόσιας λατρείας και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα για όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Ερωτηθείς για το ότι η κυβέρνηση μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα άλλαξε την απόφασή της για το τέλος στα ακίνητα αρκετές φορές ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ σχολίασε ότι «όταν είσαι υπό πίεση πρέπει να σκεφτείς δύο φορές για να καταλήξεις σε μια απόφαση. Ας μην είμαστε σκληροί στην κριτική μας».
Πηγή: skai.gr