Κλείσιμο

Ντ. Μπακογιάννη: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας

«Οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο αμήν, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις τρεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα διάσωσης που δεν αποδίδει» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη και επεσήμανε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

«Πρέπει να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπροστά και αυτό γίνεται μόνο με επενδύσεις», είπε η κ. Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε «αηδίες» την ιστορία ότι κάποιες συνωμοσιολογικές ξένες δυνάμεις θέλουν να μας κάνουν το «μαύρο» πρόβατο και επεσήμανε ότι η αλήθεια είναι ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα πέραν των περικοπών των μισθών και των συντάξεων.

«Στην πολιτική πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική έχει κόστος... Η έξοδος από την κρίση είναι επώδυνη, όπως για παράδειγμα η εφεδρεία, η οποία οφείλει να μας δώσει αποτελέσματα στο δημόσιο... αλλά δε γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε δύο κατηγορίες Ελλήνων. Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο τομέα μικρότερο και παραγωγικότερο», είπε η κ. Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ των απολύσεων προκειμένου να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, ας μην κοροϊδευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας θέση της ΝΔ η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα που λέει στον καθένα ό,τι θέλει ν΄ ακούσει και όταν έρθει η ώρα να λάβει αποφάσεις θα πει ‘βρήκα καμένη γη’».
Πηγή: skai.gr