Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και του Αθανασίου Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση ψήφισαν 186 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 17 και 7 παρών.
 
Για την κα Ζούνη εναντίον της οποίας είχε προσφύγει η εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), όταν ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, ψήφισαν 153 βουλευτές, καταψήφισαν 50 και 7 παρών. Η κα Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της παρά το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ έχει ήδη παραιτηθεί από την προσφυγή.

Για την άρση της ασυλίας του κ. Θανάση Οικονόμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση υγειονομικής διάταξης σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά της άρσης ψήφισαν 17 και 7 παρών. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου