ΣΥΝ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», αναφέρει ο Συνασπισμός σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τη σημερινή συνέντευξη του κ. Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι «μετά από ένα καταιγισμό διαρροών, περί ρήξης και αδιεξόδου στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις με τη τρόικα, ο υπουργός οικονομικών μας ενημέρωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ημέρες».

Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για αναθεώρηση των οικονομικών στόχων, επειδή οι τωρινοί δεν του βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων, ακόμα πιο βάρβαρων, μέτρων για τον ελληνικό λαό και προσθέτει:

«Ενώ κλείνει τα μάτια σε μια πραγματικότητα ύφεσης, ανεργίας, φτώχειας και με τα οικονομικά στοιχεία να δείχνουν πλήρη αποτυχία σε κάθε στόχο που έθεσαν από κοινού με την τρόικα, η κυβέρνηση επιμένει στην εφιαλτική πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στο τούνελ της κυβερνητικής πολιτικής δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο νέες «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, νέα μέτρα, νέα αποτυχία στους στόχους και συνέχεια σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας».

Στο μεταξύ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, υποστηρίζει την άποψη ότι «μοναδική λύση για την Ελλάδα, είναι η αθέτηση πληρωμών έναντι των πιστωτών της, ακόμη και αν αυτή η στάση συνεπάγεται την έξοδο από το ευρώ».
Το Μέτωπο υποστηρίζει ότι «μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, σύμφωνα με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και το συμφέρον και τις ανάγκες του λαού μας».
Πηγή: skai.gr